med trädgårdsresor som specialitet


Foto:Rosen Rhapsody in Blue
Rosen Rhapsody in Blue, Engelska rosensällskapets
"Rose of the Year" år 2003
                          © Maria Engblom

Nedan några utdrag ur e-post eller inlägg på vår Facebooksida som vi fått efter våra resor.
Publicerat med tillstånd av avsändarna:

Madeira,november 2016:
Erzsebet Landerfors, Ekerö:
Kära Maria,Hoppas Ni som åkte långt kommit HEM,tänkte på Er när fick se den vita ön EKERÖ" Man längtar redan tillbaka den fantastiska gröna,blommiga MADEIRA-oförglömlig! Hoppas att man kan uppleva igen. TACK MARIA allt jobb Du gjort för oss!

Best of Britain, augusti 2016:
Marianne & Göran Ahrne, Knivsta:
Hej Och tack själv! Det var en fantastisk och helt unik resa. På plats kändes det ibland som om intrycken blev lite för häftiga och vi skulle gärna stannat lite längre i varje trädgård. Men så här efteråt kommer vi ihåg allting och tittar på bilder. Man ser på sin egen trädgård på ett lite annat sätt efteråt.
Göran har redan skrivit hur nöjda vi är med resan och jag kan bara instämma. Nu läser jag Anne Warehams bok The Badtempered Gardener och vill helst åka tillbaka till Veddw genast men får nöja mig med boken och hennes tänkvärda blogg ThinkinGardens som jag följt några år. Vilken egensinnig människa! Så modig skulle man vara. Men reseintrycken har i alla fall fått oss att ompröva en del i trädgården.

Helene Bergsten, Torslanda:
Hej Maria Tack själv för en väl förberedd och mycket trevligt genomförd resa. Lägger kontinuerligt upp trädgårdarna på min blogg, för att det är kul (Trädgård i Torslanda).

Mats Gundelin, Trelleborg,
Hej Maria! Hoppas du kom hem på bästa sätt. Johan o jag vill tacka dig för en oerhört givande resa med ditt stora kunnande. God mat o underbara trädgårdar där The Laskett Garden och Trench Hill blev favoriternas favoriter. Hoppas vi kan följa med på fler resor i framtiden. Vi håller koll på din hemsida. Ha det gott

Kicki Höök, Kista:
Jag fick massor av idéer under resan, idéer som jag till viss del har använt. Som lärare har jag tidigare inte haft så mycket tid under sensommar och tidig höst att arbeta i trädgården, men nu är det annorlunda och sen har ju vädret varit helt underbart. Här har det fortfarande inte varit frost. Jag har bland annat klippt mycket, hm hm, vilket har resulterat att min skuggiga del av trädgården fått in mycket mer ljus. Under trädgårdsreorna pratar vi resenärer mycket om våra olika resor. Vi jämför också med andra arrangörer. Och vi är nog rätt eniga om att det som är speciellt med just era resor är att de är så oerhört genomtänkta och välplanerade samt innehållsrika. Och det är det jag ser fram mot de kommande åren, att delta i några av dessa underbara resor. Jag har därför inga speciella önskemål om resmål.

Romantiska England, juni 2016:
Kerstin Persson, Kristianstad:
Hej Maria och Tommy! Det är NI som ska ha TACK för ännu en underbar resa. Bara att luta sig tillbaka och åka med och njuta av fem välplanerade dagar. Höjdpunkten? Nja, det fanns många så det är svårt att välja. En höjdpunkt för mig var att komma hem och för första gången erkänna för mig själv att min trädgård faktiskt ÄR fin. Att den verkligen duger. Att känna förnöjsamhet över det jag har skapat. Kallar (enligt mig själv, lite förmätet), min innergård för "lilla Sissinghurst" , och känner nu att det är förbaske mig helt ok att göra det. Önskar er allt gott!

Ingrid Åkesson Holmberg, Eksjö:
Maria och Tommy! Hjärtligt tack för en alltigenom trevlig, lärorik och lyckad resa! Vi kom hem vid halvett på natten, trötta men mycket belåtna. Det första vi konstaterade var, att det regnat c:a 50 mm sedan vi åkte, och ändå verkade jorden torr. Så är det på Småländska höglandet, det rinner rätt igenom! Hurdalsrosen blommade praktfullt, och Princesse de Lamballe låg i startgroparna. Löss på Ingrid Bergman och Jaqueline du Près. Liljebaggarna hade inte ätit upp krolliljorna. Vi gick till sängs fulla av intryck och med stor lust till ogräsrensning och jordförbättring!

Södra England med Chelsea Flower Show, maj 2016
Anders och Helene Torelm, Täby:
Hej Gunnel, Maria och Tommy! Vi vill tacka för en fantastisk resa till Södra Englands trädgårdar. Programmet och alla arrangemang var toppen. Detta var första gången vi åkte med Rosebud, men säkert inte sista gången. Vi fick uppleva många fantastiska trädgårdar under Gunnels kvalificerade, kunniga, kompetenta och kamratliga ledning! Vi är mycket nöjda. Faktum är att det blev lite svårt att landa i vardagen efter vi blivit så omhändertagna och bara fokuserat på att ta in alla intryck under 5 dagar... Resan var en present till Helene från familjen och vi kan nog inte tänkat oss ett bättre sätt att fira en jubilar! Vi fick massor av inspiration på resan och planerar nu att anlägga en cirkelformad paviljong i två våningar på den sista tomma ytan i sydost, allt efter "The Winton Beauty of Mathematics Garden" på Chelsea Flower Show! Och Helene var iväg idag och köpte några Afrikas blå lilja.... Här skall det planteras och fixas! Igen, stort tack.

Loiredalen, maj 2016:
Rita Stetter, Stockholm:
Hej Maria, tack för fint foto även om jag lyckats blunda ...Det där med att räkna till tre var nog lite för ansträngande ... Har räknat ut att detta måste ha vart min 10:e resa med dig och Rosebuds (en av dem var visserligen med Gunnel). Så England i augusti blir den 11:e. Ha nu en härlig sommar med mycket glädje av all växtlighet så ses vi i slutet av augusti igen. Jag tycker ju helt enkelt att du gör fantastiska resor och att jag aldrig har ångrat att ha hängt med på nån av dem. Inte ens eventuell otur med vädret kan ta bort glädjen....Många hälsningar och en gång till ett stort tack till dig och Tommy för de härliga dagarna vid Loire.

Ann- Christin Wester, Enskede:
Tack med stort T! Underbart storslaget fantastiskt och roligt. Ni gör ett fantastiskt jobb för oss trädgårdsälskare. Att få träffas, se och uppleva allt fint tillsammans ger oss resenärer en extra dimension. Min son har redan planerat en fruktträdgård, maken köpt plog till Grålletraktorn, samt min dotter på hugget vad gäller pelargonskott. Här är det full fart och kärleken till allt som växer frodas. Kram "Anki" med trädgård i Roslagen

Lazio, Italien, med Ninfa, maj 2016:
Gunilla Jurdell, Spånga:
Tack själv! Det var fantastiskt fina trädgårdar och god mat. Smälter alla intryck och tittar på bilder.

Annika Röhl och Bengt Gullbing, Bromma:
Tack Anna och Maria för gruppbilden (som vi fick för läää--nge sen) och resan bland italienska trädgårdar! Här kommer äntligen bilderna som jag ville skicka till er. Önskar er en skön sommar!

Elsa Tillberg Eriksson, Sollentuna:
Hej Anna och Maria!Tack för ännnu en fin trädgårdsresa! Som återfallsresenär märker jag hur resorna ständigt utvecklas. På återseende!

  Nästa sida
  Föregående sida


Copyright © Rosebud's Tours AB