med trädgårdsresor som specialitet

Specialresa endast för medlemmar i Hallands Trädgårdsförening.
FULLBOKAD!

Möt våren i Italien!
Världens mest romantiska trädgård Ninfa, Påvens sommarträdgård och andra vackra trädgårdspärlor runt Rom,
23 - 28 april 2019


Vem drömmer inte om Ninfa i blåregnets tid? Förutom underbara Ninfa tittar vi på flera andra, både klassiska och moderna trädgårdar runt Rom. Vi besöker även världens största samling av trädpioner och den vackra trädgården vid Påvens sommarresidens. Vi kommer även att besöka en mycket trevlig vingård där vi äter lunch och dricker gårdens vin därtill.

Tisdag den 23 april:
Efter vår ankomst till flygplatsen Fiumicino utanför Rom, så åker vi direkt till vårt hotell Miralago strax söder om Rom, där vi bor under hela vår resa, för att checka in och sova inför kommande äventyr.

Onsdag den 24 april:
Efter vår första frukostbuffé går resan idag mot nordväst och trakterna av Viterbo. Först besöker vi den praktfulla renässansträdgården Villa Lante som ligger högst upp i den lilla bergsstaden Bagnaia. Det centrala i trädgården är vatten. Här finns en sensationell, lång vattentrappa, fontäner och bassänger smyckade med gudar och sagofigurer. I mitten av parken finns fyra terrasser med formella buxbomsparterrer. Terrasserna övergår sedan i en skogspark för jakt. Även här finns flera dammar och skulpturer. På eftermiddagen åker vi till Moutan Botanical Centre, som har en av världens största samlingar av kinesiska trädpioner. I visningsträdgården finns 150 000 plantor av 600 olika slags pionvarianter. Här får vi njuta av pionernas färger och dofter och kanske hitta någon variant att köpa med hem. Dessutom finns skönhetsprodukter, tillverkade av pioner, till salu. Gemensam middag på hotellet.

  
Villa Lante © Maria Engblom
  
Moutan Botanical Centre © Maria Engblom

Torsdag den 25 april:
Efter frukosten åker vi söder ut till Giardini della Landriana. Denna vackra, innehållsrika trädgård anses i Italien som en ung trädgård fast den är är över 60 år gammal. Trädgården består av 32 trädgårdsrum med både italienska och engelska teman och det finns alltid något att se som blommar där året om. De brittiska influenserna är stora, eftersom den brittiske landskapsarkitekten Russel Page har varit med och utformat trädgården. Vi får en guidad vandring på engelska genom flera av de vackra trädgårdsrummen. Just den här helgen så har man en av Italiens största trädgårdsmässor här, Primavera alla Landriana som vi också besöker. Lunch finns att köpa och inta här innan vi sedan åker vidare till Castel Gandolfo för ett besök i trädgården Giardino Barberini vid Påvens sommarresidens Palazzo Pontificio. En trädgärd som fram tills nyligen varit stängd för privata besökare, men som vi nu har möjlighet att få se. Vi får en guidad rundvandring och möjlighet att njuta av de vackra trädgårdsrummen och den hänförande utsikten. Gemensam middag på hotellet.

  
Giardini della Landriana © Maria Engblom

 
Giardino Barberini © Maria Engblom

Fredag den 26 april:
Efter vår frukostbuffé åker vi till en av världens mest omtalade och mytomspunna trädgårdar, och kanske den ljuvligaste av alla trädgårdar,  Giardino di Ninfa. Ninfa utnämndes så sent som i oktober 2015 till den vackraste privata parken i Italien! Ninfa är en förtrollad trädgårdspark med ruiner av en stad som brändes ner för över 600 år sedan. Här möter vi gamla ruiner översållade av noga utvalda klängande och blommande växter. Genom Ninfa flyter en porlande bäck. Har vi tur så blommar både blåregn rosor när vi är där! Sedan fortsätter vi till vingården Azienda Agricola Donnardea i San Palomba, utanför Ardea, där vi både vandrar genom odlingen och intar en lättare kallskuren italiensk lunch med gårdens vin därtill. Gården har varit hovleverantör av viner till påvens Schweizergarde i Vatikanen! Gemensam middag på hotellet.

  
Giardino de Ninfa © Maria Engblom

Lördag den 27 april:
Idag åker vi först till familjen Prestis privata trädgård. Villan är omgiven av en ljuvlig woodlandträdgård med många vackra träd. Nu på våren blommar också mattor av olika marktäckare. En trevlig liten köksträdgård finns också i ett hörn av trädgården. Efteråt fortsätter vi till landskapsarkitekten Maresa Del Buffalo och hennes privata trädgård, Roseto di Valleranello. Som motsats till de formella trädgårdar hon oftast arbetat med, så är hennes egen trädgård mycket informell. Här finns mängder av vackra träd, som magnolior och Judasträd, och trädgårdens rosensamling är en av de mest omfattande i Italien. Enligt den Engelska trädgårdsgurun Penelope Hobhouse, så är det här den vackraste rosenträdgården i Italien. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Tivoli, strax utanför Rom för lunch på egen hand och eftermiddagens besök i "vattnets trädgård", den berömda Villa d'Este. Trädgården är en vattenträdgård med imponerande fontäner och kaskader. Överallt porlar och skvätter det. Bland annat finns här de hundra fontänernas allé, en stor vattenorgel, grottor med vattennymfer, sprutande statyer och flera olika dammar nere i den grönskande parken. Gemensam middag på hotellet.

  
Familjen Prestis trädgård © Maria Engblom
  
Roseto di Valleranello © Maria Engblom
  
Villa d'Este © Maria Engblom

Söndag den 28 april:
Hemresedag. Efter vår sista frukostbuffé åker vi direkt till flygplatsen för hemresa efter några härliga dagar här i Lazio.

Resefakta: Vackra trädgårdspärlor runt Rom

Pris: 15 390 kronor från Köpenhamn för del i dubbelrum på trestjärnigt hotell.
För enkelrum tillkommer 1 500 kronor (begränsat antal).

Reseledare: Maria Engblom, Rosebud's Tours


Boka din resa här!

Hotell:
Hotel Miralago***
Via dei Cappuccini, 12,
00041 Albano Laziale, Roma
Telefon: +39 06 932 1018
Hotellet som är trestjärnigt ligger väldigt vacker till ovanför sjön Albano i Castelli Romani strax utanför Castel Gandolfo.
Hotellets 45 rum är inredda med omsorg i pittoresk italiensk stil liksom resten av hotellet.
Restaurangen Donna Vittoria serverar traditionell romersk mat och har en nyanlagd terrass från 2017 med vacker sjöutsikt.
På hotellet finns också en bar. Hotellet erbjuder kostnadsfri wi-fi.Hotel Miralago

Preliminära flygtider Norwegian: (förtäring ingår inte på flyget, men finns att köpa ombord)
Tisdag den 23 april:
17.40-20.15 Flyg Köpenhamn Kastrup - Rom Fiumicino
Söndag den 28 april:
10.45-13.15 Flyg Rom Fiumicino - Köpenhamn Kastrup

I priset ingår flygresa t/r från SKöpenhamn Kastrup till Rom. Flygskatter. Inkvartering med del i dubbelrum med bad/dusch och wc samt halvpension (frukostbuffé, trerätters middagar inklusive måltidsdryck på hotellet och en vingårdslunch med vinprovning). Dessutom ingår busstransporter, avgifter, entréer till trädgårdar enligt programmet.
I priset ingår inte:
* Luncher som inte finns med i programmet
* Måltidsdrycker
* Dricks.
* Förtäring ingår inte på flyget, men finns att köpa ombord.

De kombinerade resetjänster du erbjuds utgör en paketresa i den mening som avses i direktiv (EU) 2015/2302.
Därför omfattas du av alla EU-rättigheter som gäller för paketresor.
Företaget Rosebud's Tours AB kommer att ansvara fullt ut för att paketresan som helhet fullgörs korrekt.
Dessutom har företaget Rosebud's Tours AB, enligt lag, ett skydd för att återbetala dina betalningar och
när transport ingår i paketresan, säkerställa din hemtransport om det eller de hamnar på obestånd.

Rosebud's Tours Resevillkor

Vi besöker många privatträdgårdar och mycket kan hända, så vi reserverar vi oss för ändringar i programmet.

Fotoalbum från resan till Lazio, april 2017
Copyright © Rosebud's Tours AB